Bouw commissariaat Peterbos op lange baan

Bouw commissariaat opnieuw uitgesteld.
Updated: 05-03-2019 - 12:04

De bouw van het politiecommissariaat Peterbos zal dan toch niet meer voor dit jaar zijn, dat meldt La Dernière Heure. De opening werd voor eind vorig jaar gepland, maar zal dus weer opgeschoven worden. 

Dat schrijft La Dernière Heure en bevestigt de politiezone Zuid aan onze redactie.

De politiezone Zuid besloot in 2016 al om een politiecommissariaat te openen in Peterbos. Na verschillende opstootjes tussen jongeren en de confrontaties met de politie die zich in de afgelopen jaren regelmatig afspeelden in de wijk, kondigde Anderlechts burgemeester Tomas (PS) dat de lokale antenne eind 2018 de deuren zou openen.

Maar de bouw van het commissariaat is nog steeds niet gestart en nu ook opgeschoven naar 2020. Wanneer het commissariaat dan wel moet openen, is nog niet geweten. 

Gilles Verstraeten, N-VA Anderlecht, vindt het een schande dat de bouw weer wordt uitgesteld. “De bewoners wachten al heel lang op extra politie-aanwezigheid in Peterbos en dat krijgen ze nu dus weer niet,” zegt Verstraeten, die ook de werking van de politie niet meteen apprecieert. “Ze werken te reactief bij problemen, het zou beter zijn als ze preventief te werk zouden gaan zodat die gebeurtenissen niet kunnen voorvallen.” 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?