'Brussel is the new cool'

Ook Molenbeek en de Kanaalbuurt worden overladen met lof.

Als we het Franse cultuurtijdschrift Les Inrocktupibles mogen geloven, is Brussel officieel het nieuwe cool. In de laatste editie van het magazine wordt de stad overladen met lof. Vooral opkomende Brusselse artiesten en de culturele trekpleisters vallen in de smaak.

Het magazine is zo onder de indruk dat het een hele editie aan Brussel wijdt.  Zo lees je onder andere een interview met de meest bekende Brusselse familie van het moment: Laurence Bibot en haar twee kinderen Angèle en Roméo Elvis. Passeren ook de revue: Caballero, JeanJass, Hamza, Isha, Veence Hanao en Damso.

“Het succes van Stromae heeft de Franse muziek, en vooral de hiphop frisse wind ingeblazen. Een ambitieuze vernieuwing, waarvan dit slechts het begin is,” aldus de auteur van het artikel.    

Ook de Brusselse bescheidenheid kan de auteur bekoren. "De Brusselaars trotseren onze Franse arrogantie met hun talent en ongedwongenheid," klinkt het. 

Molenbeek

Naast de Brusselse artiesten wordt ook Molenbeek overladen met lof. Het tijdschrift wordt op sleeptouw genomen door de Franstalige actrice Virginie Efira, die vertelt over het MIMA en de recente transformatie van de kanaalbuurt.

Ten slotte worden de culturele hotspots en activiteiten in de stad geroemd. Het magazine is dolenthousiast over onder andere Wiels, Bozar, Botanique, Kunstenfestivaldesarts en - het nog te openen museum - Kanal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?