Brussel schrijft over Brussel

Maandag is de Brusselse schrijfweek voor Wikipedia begonnen. De bedoeling is om Wikipedia te verrijken met meer en specifiekere informatie rond Brussel. Ervaren Wikipediaschrijvers kunnen nieuwelingen daarin bijstaan, en er zijn ook dagelijks schrijfmomenten in Brusselse bibliotheken.

Tussen 4 en 17 april organiseert IT’er en Wikipediaan Sven De Kerpel een schrijfweek over Brussel in samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België. Met dit project wil De Kerpel de Nederlandstalige Wikipediapagina over onze hoofdstad wat uitbreiden. Daarnaast hoopt hij ook dat dit evenement Brusselaars dichter bij elkaar brengt.

De Kerpel wil met dit project de thema’s op de Wikipediapagina van Brussel uitbreiden. Mensen mogen dus over elk thema komen schrijven, van literatuur tot architectuur, van kunst en muziek tot wetenschap. Wie wil deelnemen kan terecht bij verschillende Wikipedianen die je eerst een basisopleiding zullen geven, waarna je aan de slag kan.

'Monumenten en cultuur'
Op de infopagina van het project hebben al enkele tientallen Wikipediagebruikers laten weten dat ze deelnemen. Soms voegen ze er ook aan toe waarrond ze willen werken: de ene wil iets doen rond “monumenten en cultuur”, iemand anders wil “artikels over Brusselse voetballers verbeteren”.

Dagelijks kan je terecht in een van de Brusselse bibliotheken die schrijfmomenten organiseren. Wie aan zo’n schrijfmoment wil deelnemen, kan zich inschrijven op de website van Muntpunt. Er zijn gezamenlijke schrijfmomenten in onder meer de bibliotheken van Koekelberg, Jette, Sint-Pieters-Woluwe, Anderlecht, en in Muntpunt. Ook aan de VUB kan je terecht voor schrijfmomenten.

Na afloop van de schrijfweek zal Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel, Sven Gatz, een vrijwilliger persoonlijk bedanken als vertegenwoordiger van de Nederlandstalige Wikipedia.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?