Brusselaar naar Washington voor WK "spreken voor publiek"

© BRUZZ
01/08/2016

Een Brusselaar neemt half augustus deel aan de halve finale van het “World Championship of Public Speaking”, zeg maar het wereldkampioenschap spreekbeurten. Daniel Mouqué reist daarvoor binnenkort af naar Washington.

Mouqué (49) werkt als Brit voor de Europese Commissie en woont al 22 jaar in Brussel. Sinds 2009 is hij lid van The Brussels Toastmasters Club: een vereniging die mensen helpt met spreken in het openbaar.

Hij won in mei een kampioenschap in Luxemburg, waaraan sprekers uit heel Zuid-West Europa deelnamen. Daar verzekerde hij zich van een plaatsje op de halve finale van het WK in Washington. De 98 beste sprekers van de wereld nemen het tegen elkaar op in 10 halve finales. Daarna blijven er nog 10 finalisten over. In totaal namen er 30.000 Toastmasters deel aan de kwalificatierondes.

Tijdens zo’n tornooi geven de deelnemers een speech van 5 à 7 minuten over een onderwerp naar keuze. Ze moeten het publiek raken met onder meer een beeldrijk woordgebruik en een effectieve lichaamstaal.

Toastmasters telt verschillende clubs in Brussel, met meer dan 300 leden. Dergelijke verenigingen moeten mensen over hun angst voor spreken in het openbaar zien te helpen: “Zoals Jerry Seinfeld ooit zei: ‘Als je naar een begrafenis gaat, lig je nog liever in de kist, dan dat je de grafrede moet uitspreken’”, aldus The Brussels Toastmasters Club in een persbericht.

Dinsdagavond kan je Daniel Mouqué zelf aan het werk zien, op een meeting van The Brussels Toastmasters Club in Restaurant Carpe Diem in Etterbeek. De meeting begint om 19u15.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni