Brussels' Bike Solutions toont absurde fietssituaties

© Rudi De Moor / Fietsersbond Brussel-Zuid

Na de Belgian Solutions zijn er nu ook de Brussels' Bike Solutions. Kunstenaar David Helbich zet samen met de Fietsersbond een avond op poten over de soms bizarre situaties waarin de Brusselse fietser kan verzeilen. Iedereen kan foto’s en filmpjes insturen; het resultaat is te zien op maandag 1 december.

Duits-Brussels kunstenaar David Helbich heeft een zwak voor absurde, surrealistische situaties in de openbare ruimte. Met zijn fotoboek en tentoonstelling Belgian Solutions, waarin hij de soms bizarre Belgische ruimtelijke ordening op de korrel nam, haalde hij enorm veel media-aandacht.

De afdeling Brussel-Zuid (Ukkel, Sint-Gillis, Vorst) van de Fietsersbond vroeg de Duitser onlangs om een dergelijk project op poten te zetten rond fietsen in Brussel. Helbich, zelf een enthousiast fietser, zag dat meteen zitten. Met eigen fotomateriaal, en vooral veel inzendingen van Brusselaars, zal hij komische situaties belichten die elke dag 'anarchistische creativiteit' van de Brusselse fietser vergen.

Na deze luchtige kijk op de Brussels’ Bike Solutions zullen David Helbich en een activist van JNM, die fietspaden op de openbare weg schildert, in gesprek gaan met het publiek over fietscreatieve oplossingen.

Wie zelf een absurde fietssituatie kent in en om Brussel, kan die tot 25 november vastleggen op beeld of film en vervolgens sturen naar fietsersbondbrusselzuid@gmail.com, met een korte uitleg over de locatie en een mogelijke suggestie voor de fietser.

Brussels’ Bike Solutions, maandag 1 december, 20 uur, Pianofabriek, Fortstraat 6, Sint-Gillis. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?