Brussels minister Elke Van den Brandt test positief

© Saskia Vanderstichele
| Elke Van den Brandt (Groen).

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt heeft positief getest op corona. Dat maakte ze maandag in de vooravond op Twitter bekend. Ze was al in quarantaine en blijft dus van thuis verder werken.

"Zonet kreeg ik het nieuws dat ik positief op corona testte. Ik was al in quarantaine en blijf dus verder werken van thuis uit. Wees voorzichtig en zorg voor jezelf en anderen", tweette de Groen-minister.

Eerder in de namiddag liet haar DéFI-collega Bernard Clerfayt via dezelfde weg weten dat hij een negatieve test had afgelegd en dat hij zijn officiële activiteiten hervat. Hij wenste zijn collega's ook een spoedig herstel toe.

Staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels) testte eerder negatief en was maandagnamiddag aanwezig bij de commissiewerkzaamheden in het Brussels Parlement.

Vorige donderdag meldde minister-president Rudi Vervoort (PS) dat hij positief getest had. Daarop ging de bijna voltallige regering in quarantaine. Een dag eerder had ook minister Sven Gatz een positieve test afgelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?