Brusselse speurder wint prijs op Top Cops Awards in Washington

© google
| De speurder hielp een aanslag verijdelen op de ambassade van de VS op de Kleine Ring.

De Belg Olivier Hardy is in de prijzen gevallen op de 28ste uitreiking van de Top Cop Awards in Washington. Hij kreeg de prijs omdat hij een aanslag op de Amerikaanse ambassade hielp verijdelen in 2019.

Olivier Hardy en zijn collega's van OA3, de antiterreureenheid van de Brusselse FGP, slaagden er in 2019 in om een terroristische aanslag op de Amerikaanse ambassade in Brussel te verijdelen. Op 21 juni kwam de melding binnen en amper 24 uur erna lukte het de eenheid om een verdachte op te pakken.

De vlotte afhandeling was volgens de federale politie te danken aan het intensief speurwerk en de nauwe samenwerking tussen verschillende politiediensten en het parket. Al snel bleek duidelijk dat de verdachte banden had met de terreurgroep Islamitische Staat en dat hij op zoek was naar wapens. Ondertussen werd de man veroordeeld tot zeven jaar cel.

"Het is een hele eer voor ons dat een medewerker genomineerd wordt voor de prestigieuze Top Cops Awards", reageert de federale politie. Hardy kreeg vrijdagavond een van de vijf "Honorable Mention"-prijzen in de internationale categorie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?