Café Belga: politie zoekt man ‘met valse baard’

De federale politie is op zoek naar de eigenaar van de rugzak die vorige week dinsdag implodeerde in café Belga. Vrijdagavond heeft de politie een opsporingsbericht uitgevaardigd 'voor verdachte handelingen op het Flageyplein', en daarbij ook foto’s van de man gepubliceerd.

De man had vorige dinsdagavond rond 20.30 uur een rugzak bij café Belga achtergelaten. Toen die vlak daarna met een knal implodeerde, ging hij de zak weer ophalen en verliet meteen daarop het café.

De verdachte heeft “een zuiders uiterlijk en is ongeveer 30 jaar”, laat de politie weten. “Hij is 1,90 meter groot en heeft een normale lichaamsbouw. Hij draagt een bril en was slecht geschoren."

"Vermoedelijk" droeg hij een lichtkleurige valse baard", meldt de politie nog.

De man had een zwarte broek en mantel aan. Hij droeg een grijze baret en een paar zwarte handschoenen. Ook zijn stoffen rugzak had een donkere kleur.

Als u meer informatie heeft over dit individu of als u hem vorige week dinsdagavond in de buurt van het Flageyplein meent gezien te hebben, dan vraagt de politie u contact op te nemen via het gratis telefoonnummer 0800 – 30 300. U kunt het opsporingsbericht nalezen op de website van de federale politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?