Campus Jette wil meer studenten geneeskunde lokken

Zaterdag zette de campus van de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool in Jette haar deuren open. De kleine rustige campus ligt in een uithoek van Brussel en wordt vaak over het hoofd gezien. Het Campus Event Jette probeert scholieren warm maken om er hun studies aan te vatten.

De kleine campus aan het Laarbeekbos is het kleine broertje van de grotere campus in Etterbeek. Elke dag lopen er 2.500 studenten in en uit, en er werken 3.300 personeelsleden. Op dit kleine stukje Jette liggen enkele faculteiten van de VUB en de Erasmushogeschool. Daarnaast zijn er ook nog het UZ Brussel en het sportcomplex Health City.

De medische faculteit van de VUB is een van de belangrijkste opleidingen in Jette. De instroom van nieuwe studenten geneeskunde is natuurlijk van groot belang voor het Universitair Ziekenhuis. Maar de inschrijvingen zijn het afgelopen jaar wel wat gedaald. Daar wil de universiteit nu iets aan doen met deze opendag op de campus Jette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?