CD&V Grimbergen neemt afstand van Grouwels

© Bart Dewaele

CD&V Grimbergen neemt formeel afstand van het standpunt van Brussels parlementslid Brigitte Grouwels (CD&V). Die zei woensdag aan BRUZZ dat CD&V nog altijd het Eurostadion steunt. "Maar Grouwels spreekt voor eigen rekening", zegt Grimbergs burgemeester Marleen Mertens (CD&V). "Wij willen staalharde garanties voor de leefbaarheid rond parking C."

CD&V Grimbergen zegt begrip te hebben voor de manier waarop CD&V Brussel het dossier vanuit hun oogpunt beoordeelt. Maar het is niet gediend met de manier waarop Grouwels een uitbreiding van het Brussels Gewest op het grondgebied van Grimbergen ondersteunt.

De christen-democraten in Grimbergen herhaalt dat het bouwproject voor haar vooral in het Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan moet passen, en dat er aanpassingen worden gedaan omtrent mobiliteit. 

"Grouwels spreekt voor haar eigen rekening en verkondigt enkel het standpunt van de Brusselse CD&V-fractie", zegt Mertens in naam van de hele afdeling. "We zijn in Grimbergen steeds transparant en duidelijk geweest naar onze burgers toe en willen staalharde garanties voor de leefbaarheid rond Parking C als het project er zou komen. We keuren deze reactie dan ook ten stelligste af.”

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook