Chef protocol rukt nikab Qatarese prinses af

© Télé Bruxelles

Jean-Marie Pire, chef protocol van de Stad Brussel, heeft op straat de gezichtssluier van een vooraanstaande Qatarese passante afgerukt. De Stad beraadt zich over maatregelen.

De 60-jarige Pire is al tien jaar chef protocol van de Stad. In die functie leidt hij bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders in goede banen.

Op donderdag 7 augustus werd de man buiten zijn diensturen in de Violetstraat aangesproken door enkele vrouwen met een nikab, een sluier die enkel de ogen laat zien. Dat meldt Het Laatste Nieuws dit weekend.

De vrouwen vroegen de weg naar de Grote Markt, waarop Pire repliceerde dat hij niet praatte met vrouwen waarvan hij het gezicht niet ziet. “Ik probeerde zo duidelijk te maken dat een nikab dragen verboden is in België”, zegt hij aan de krant.

Toen de vrouw hem niet begreep, trok hij haar gezichtssluier af. Daardoor trok hij ook haar oorbellen af, en verwondde hij de vrouw aan de oren.

De vrouw blijkt niet om het even wie. Ze mag zich volgens de krant met prinses laten aanspreken in de Qatar. De dame stapte dan ook naar de ambassade, die een hoge functionaris naar de Stad Brussel stuurde. Ze diende ook een klacht in wegens slagen en verwondingen.

Het stadsbestuur zal zich de komende dagen over de zaak buigen. Of er een sanctie volgt voor Pire, is nog niet duidelijk. “Niet iedereen is deze dagen aanwezig”, zegt een woordvoerder aan brusselnieuws.be. “We weten dan ook nog niet wanneer we dit behandelen.”

De vrouw in kwestie krijgt alvast een boete voor het dragen van een gezichtssluier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?