Controlescanners in Polis Center zijn nog nooit gebruikt

© Google Maps
| In het Polis Center-gebouw zetelen verschillende belangrijke politiediensten, waaronder de antiterreureenheden en brigades die zich bezighouden met de strijd tegen harde criminaliteit.

De scanners aan de ingang van het Polis Center, de hoofdzetel van de federale politie in de Koningsstraat, staan stof te vergaren. Sinds hun installatie hebben ze nog geen enkele keer dienst gedaan. Reden daarvoor is onder andere een gebrek aan budget voor de opstart van de werking. Maar binnenkort zouden stappen worden ondernomen om de scanners eindelijk naar behoren te laten functioneren.

In het Polis Center-gebouw zetelen verschillende belangrijke politiediensten, waaronder de antiterreureenheden en brigades die zich bezighouden met de strijd tegen harde criminaliteit. Scanners aan het onthaal van de dienst zouden bezoekers normaal gezien moeten onderwerpen aan een grondige controle, maar het systeem is sinds zijn installatie nog nooit gebruikt geweest.

Veiligheid werknemers niet in het gevaar

Een van de redenen daarvoor is een gebrek aan budget voor de opstart van het systeem. En dat is gezien de hoge aankoopprijs van de scanners, waar wel geld voor was vrijgemaakt, toch merkwaardig. Een ander groot probleem zijn de vele personeelswissels die het onmogelijk maken om een vast beveiligingsteam samen te stellen.

Binnenkort zouden er toch stappen worden ondernomen om de scanners eindelijk hun werk te laten doen. In afwachting daarvan blijven politieagenten patrouilleren in het gebouw om de veiligheid te garanderen en moeten gasten vooraleer toegang te krijgen tot het Polis Center eerst duidelijk de naam van hun contactpersoon doorgeven. Bij twijfel kan het zijn dat een persoon daarbij wordt gefouilleerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?