Cyclo repareert meer dan 15.000 fietsen

© Saskia Vanderstichele

De vijf fietspunten van Cyclo vzw in de stad hebben vorig jaar samen 15.294 fietsen hersteld. Het fietspunt met de meeste herstellingen op de teller is dat aan het Zuidstation, al zijn de verschillen tussen de fietspunten onderling niet zo groot.

Cyclo heeft vorig jaar 15.294 fietsers in Brussel gedepanneerd in haar fietspunten. Dat schrijft La Capitale en wordt bevestigd door de vzw aan onze redactie. In 2013 waren het er nog 13.664. Het gaat vooral om kleine herstellingen, zoals een platte band of een kapotte rem.

Nieuw bijgekomen in 2014 is het mobiele atelier. Drie fietsherstellers trekken langs scholen, bedrijven en verenigingen om er al dan niet op afspraak fietsen te depanneren. En Cyclo breidt ook digitaal verder uit. In 2016 komt er een internetplatform waarop fietsers de dichtstbijzijnde bewaakte fietsenstalling kunnen terugvinden. 

Brusselse fietsers en pendelaars kunnen al sinds 2007 terecht in één van de ateliers of fietspunten van Cyclo voor eerste hulp bij fietspanne. Het centrale atelier bevindt zich in de Vlaamsesteenweg, de fietspunten zijn te vinden vlakbij het Centraal Station, het Noordstation, station Brussel-Zuid en het station Luxemburg. De meeste kleine reparaties gebeuren binnen de 24 uur, zwaarder werk kan enkele dagen in beslag nemen.

Naast fietsherstellingen is het ook mogelijk om vouwfietsen of stadsfietsen te huren bij Cyclo en wie zelf zijn fiets wil leren repareren kan bij hen een opleiding fietsmechaniek volgen.

Meer info vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?