Dierendonck neemt slagerij Jack O’Shea Sint-Katelijne over

© Saskia Vanderstichele

De gerenommeerde slager Hendrick Dierendonck gaat een Brusselse vestiging openen, en wel in het pand van de voormalige Jack O’Shea-slagerij in de Sint-Katelijnestraat die vorige week de deuren sloot. Dierendonck spreekt van ‘een kinderdroom die uitkomt’, O’Shea sluit indertussen ook zijn restaurant definitief.

Sinds vorige week zijn de deuren van alle vestigingen van de Jack O’Shea in Brussel gesloten. Zowel het restaurant en de slagerij in de Sint-Katelijnestraat als de slagerijen aan Fort-Jaco in Ukkel en in de Titiaanstraat in de Europese wijk ondergingen hetzelfde lot.

De één zijn dood is de ander zijn brood, gaat het dan meestal. En het gaat snel, want Hendrick Dierendonck, zaakvoerder van de gelijknamige slagerij in Nieuwpoort en het restaurant Carcasse in in Koksijde, kon aan onze redactie officieel bevestigen dat hij een vestiging opent in Brussel, en wel in de voormalige Jack O’Shea-slagerij in de Sint-Katelijnestraat.

“Een voormalige werknemer bij Jack O’Shea heeft me gebeld nadat het pand in de Sint-Katelijnestraat gesloten was en er een bordje ‘te huur’ ophing”, vertelt Dierendonck. Ik ben er onmiddellijk naar toe gereden en heb snel een akkoord kunnen sluiten met de eigenares van het pand.” Dierendonck wil eerst de slagerij nog wat verbouwen, maar mikt op oktober voor de opening.

© dierendonck.be

Een Brusselse Dierendonck is niets minder dan een kinderdroom, vertelt hij. “Ik kwam vroeger als kind vaak langs die specifieke slagerij in Brussel. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen dit pand vrij kwam, nadat ik al een tijdje de markt afspeurde naar een geschikte locatie in Brussel”, aldus Dierendonck. “Ik wil er een plezante buurtslagerij van maken. Het moet een volkse slagerij worden, maar dan met de professionele manier van werken van Dierendonck”, voegt hij toe.

Restaurant failliet
Jack O’Shea blijft ondertussen in de hoek zitten waar de klappen vallen en sluit nu ook definitief zijn restaurant. Waar vorige week nog sprake kon zijn van een bescherming tegen de schuldeisers of een herfinanciering, is de advocaat van de zaakvoerder-ad-interim (O’Shea is zelf buiten strijd na een ongeval, red.) nu glashelder. “We hebben de beslissing genomen om het faillissement aan te vragen voor het restaurant”, zegt Christophe Hoogstoel.

Wat er met de andere slagerijen van O’Shea in Brussel moet gebeuren, is nog onduidelijk. “Er is nog geen beslissing genomen wat betreft de slagerijen. Een herfinanciering, bescherming tegen de schuldeisers of een faillissement: het zijn allemaal opties die op tafel liggen”, vertelt Hoogstoel. Dierendonck is alvast nog niet meteen van plan om ook de andere slagerijen over te nemen. “We gaan ons eerst en vooral concentreren op dit avontuur, onze eerste zaak in Brussel”, laat hij weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Vijf maanden na de vechtpartij in Blankenberge
  • De vaccinatiestrategie in Brussel ontleed
  • Heyvaertwijk: 'Autohandel zo diep in binnenstad is achterhaald'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Choreograaf Wim Vandekeybus: 'Streaming moet meer zijn dan slechte cinema'
  • Jazz: Naima Joris zingt verdriet van zich af
  • Art & my career: visual artist Olivia Hernaïz
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement