Doorgang Brussel-Noord dicht voor renovatie

© NMBS

Op 1 september begint de NMBS met een nieuwe fase in de renovatie van het station Brussel-Noord. De ingang Rogier, onder de klokkentoren, wordt aangepakt en er komt winkelruimte in een van de onderdoorgangen. De capaciteit van de fietsenstallingen wordt ook verdubbeld.

De ingang Rogier is de eerste die zal opgefrist worden. Samen daarmee wordt ook de meest zuidelijke doorgang onder de sporen en de uitgang aan de Aarschotstraat vernieuwd. Tijdens de werken zullen die gesloten zijn.

In de zuidelijke doorgang, diegene die het dichtst bij het stadscentrum ligt, komen onder de sporen ook winkelruimtes, naar het voorbeeld van de centrale onderdoorgang in het Noordstation. Het zal tot eind 2015 duren eer de werken klaar zijn en de doorgang dus opnieuw open gaat.

Ook de fietsenstallingen worden onder handen genomen. De capaciteit verhoogt in eerste instantie van 110 naar 240 plaatsen. Op termijn moeten er dat zelfs 600 worden.

De eerste fase kost zo’n 10 miljoen euro, een derde van het totaalbedrag.

De vernieuwing van het station moet tegen 2017 afgerond zijn. In een latere fase worden de centrale en de noordelijke doorgang aangepakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?