Drie Brusselse verdachten opgepakt in Duitsland

De Duitse politie heeft dinsdag op de snelweg München-Salzburg drie Brusselse Kosovaren opgepakt die banden zouden kunnen hebben met een terreurnetwerk. Een woordvoerder van het Beierse parket bevestigde overeenstemmende informatie van het magazine Report München op de openbare omroep ARD en de Beierse radio BR. Een link met de aanslagen van dinsdag in Brussel is er voorlopig niet.

Het drietal kwam met een wagen met Belgisch kentekenbewijs uit Brussel. Aanwijzingen van een samenhang met de aanslagen van Brussel zijn er nog niet, zei de parketwoordvoerder. Wel loopt een onderzoek naar "verdenking van het voorbereiden van een ernstige staatsgevaarlijke criminele daad".

Volgens de Beierse radio was de actie het resultaat van een tip, die een onbekende maandagavond via een contactformulier online aan de Beierse politie had bezorgd. Daarbij was sprake van een geplande terreuraanslag en van twee Kosovaarse Albanezen die met een zilverkleurige Mercedes onderweg waren.

Agenten van de politie van Rosenheim ontdekten de wagen en deden hem stoppen. De inzittenden waren twee broers en een begeleider, tussen 36 en 46 jaar oud. De mannen gaven aan te werken bij een Belgische bouwfirma. De in hun wagen gevonden bouwplannen zouden van een door hen verzorgde werf stammen.

Tegen één van de broers liep al een arrestatiebevel nadat hij in Kosovo was ondergedoken in verband met een tegen hem bevolen uitwijzing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?