Duurzame opendeurendag Brussel: oude wasserij en cohousing naar Deens model

Wie ecologisch wil bouwen of renoveren kan zich dit weekend laten inspireren in zo'n 40 duurzame woningen in Brussel. Onder meer een oude wasserij en een cohousingproject openen hun deuren.

Energiezuinig zijn de Brusselse woningen over het algemeen niet. Meer dan 40 procent van het energieverbruik in Brussel komt van de woningsector, volgens Bond Beter Leefmilieu. De verwarming van gebouwen is verantwoordelijk voor 70 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Het Brussels Gewest maakt eerder dit jaar daarom 22 miljoen euro vrij aan premies voor wie energiezuinig wil verbouwen. 

In dat kader vindt dit (11-12 november) en komend (18-19 november) weekend Ecobouwers Opendeur plaats. Met gratis bezoeken aan zo'n 40 duurzame woningen in Brussel hopen de initiatiefnemers van Bond Beter Leefmilieu en klimaatorganisatie écoconso ecologisch bouwen en renoveren onder de aandacht te brengen. 

Bezoekers kunnen zowel de eigenaars als architecten, aannemers of installateurs ontmoeten. Ze delen hun ervaringen en beantwoorden vragen over energie, isolatie, verwarming of problemen waarmee ze geconfronteerd werden. De projecten zijn per gemeente te bekijken op ecobatisseurs.be

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook