Eerste geekcafé opent in Brussel

© Schrödinger's Cat

Het eerste 'geekcafé' van Brussel moet in januari de deuren openen in de Lakensestraat. De initiatiefnemers van Schrödinger’s Cat plannen een café dat fanaten allerhande op hun wenken bedient. Die mogen alvast uitkijken naar veel retrogaming, duizenden strips en een glijbaan vanaf de mezzanine. Via crowdfunding wordt wel nog geld gezocht.

Irina Ricciuti is comédienne, haar vriend Kevin Oroy werkt nu nog voor de Franse spoormaatschappij SNCF maar is daarnaast ook een diehard gamer. Het koppel stelde vast dat er in Brussel, en misschien zelfs nog nergens anders in België, een plek bestond waar geeks zoals zij samen kunnen komen.

Het idee voor Schrödinger’s Cat – genoemd naar een beroemde paradox uit de kwantummechanica van de gelijknamige Oostenrijkse fysicus – was geboren, vertelt Oroy.

Intussen zijn de werkzaamheden aan het pand, in de Lakensestraat 104, volop aan de gang. Ricciuti en Oroy willen drie ruimtes crëeren in het café en hebben daarvoor een binnenhuisarchitecte in de arm genomen.

"De mezzanine, waar een 20-tal mensen rollenspelen kunnen houden, moet in een feeërieke sfeer baden", zegt Oroy.

Op het gelijkvloers zal de bar komen in een ruimte die superhelden en retrogaming uitademt. Het café zal iedere maand vijf verschillende Belgische streekbieren aanbieden, belooft Oroy. "Daarnaast zal de bezoeker kunnen snuisteren in onze stripbibliotheek met 4.000 exemplaren, en er zullen ook spelletjes zijn." Ricciuti en Oroy voorzien ook een glijbaan vanaf de mezzanine.

Daarnaast willen de initiatiefnemers in het souterrain een grote conferentiezaal onderbrengen in een decor dat op een ruimtetuig lijkt. De zaal zou gebruikt worden voor theater, komedie en wedstrijdjes retrogamen.

Om al die plannen te realiseren rekenen ze wel op de hulp van de Brusselse stripgekken, verkleedfanatici en gamers, via crowdfunding. Via het platform Kisskissbankbank zijn ze nog op zoek naar 4.500 euro. De teller staat momenteel nog maar op 362 euro, al hebben ze wel nog anderhalve maand te gaan.

“We hadden een aantal onvoorziene kosten in het gebouw”, zegt Kevin Oroy. “Met de hulp van crowdfunding hopen we het hele project zoals we het in ons hoofd hebben toch te kunnen realiseren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?