Elsene opent acht opvanghuizen in Troonstraat

© BruxSmells via Twitter
| De Troonstraat in Elsene

In de Troonstraat in Elsene openen er vandaag zes transitwoningen en twee noodwoningen, goed voor de opvang van 31 kwetsbare personen. De woningen worden verdeeld onder mensen zonder onderdak die tijdens de lockdown in hotels werden ondergebracht en gezinnen, aangeduid door het OCMW van Elsene.

De vzw Fami-Home, het Centrum Ariane en het OCMW van Elsene bieden de bewoners ondersteuning en begeleiding.

Op de begane grond van het gebouw zal ook het Sociaal Verhuurkantoor Habitat & Rénovation zich vestigen, om de huur van de woningen te beheren en eerstelijnsdiensten te verlenen.

Volgens Alain Maron (Ecolo), minister van Welzijn en Gezondheid, moet het project in de Troonstraat in Elsene ervoor zorgen dat dakloze personen en gezinnen hun situatie kunnen stabiliseren, hun administratieve situatie kunnen regulariseren en een duurzaam huisvestingsproject kunnen opzetten.

Nieuw in Elsene

"Tot nu toe beschikte de gemeente Elsene niet over dit soort woningen. We zullen eindelijk kunnen inspelen op een reële vraag en zo de inwoners van Elsene helpen met huisvestingsvoorstellen op korte termijn, die een antwoord bieden op specifieke sociale situaties zoals mensen van de straat halen, intrafamiliaal geweld, slachtoffers van huisjesmelkers of woningbrand", zegt Anaïs Camus (Ecolo), schepen van Huisvesting en Gemeentelijke Eigendommen van Elsene.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?