Europees Parlement opent volgend jaar bezoekerscentrum

Het Europees Parlement opent volgend jaar een 6.000 vierkante meter fors bezoekerscentrum. Geïnteresseerden kunnen er zeven dagen per week kennismaken met het Europese halfrond. Door in de huid van een Europarlementslid te kruipen bijvoorbeeld.

Het bezoekerscentrum in de zetel van het Europees Parlement zou tegen oktober 2011 de deuren openen. Op een totale oppervlakte van zo'n 6.000 vierkante meter zullen in verscheidene zalen de rol, de geschiedenis, de werking en de actoren van het halfrond voorgesteld worden.

Het centrum zal zeven dagen per week open zijn. Dankzij een audiogids zullen bezoekers zich kunnen informeren in één van de 23 officiële talen van de Europese Unie.

Het centrum beperkt zich niet tot exposities.E en interactief rollenspel laat de bezoekers ook toe in de huid van een Europarlementslid te kruipen. Zo kunnen ze onder meer debatten en stemmingen meemaken en een idee krijgen van de druk die lobbyisten en journalisten uitoefenen.

Aan het project hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro. Dat bedrag wordt volledig gefinancierd door de instelling. Het Europees Parlement hoopt 450.000 bezoekers per jaar te lokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • The show must go on, but not this week
  • Le coronavirus paralyse Bruxelles
  • Cultuurhuizen sluiten tijdelijk de deuren
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement