Europese instellingen openen de deuren

Naar aanleiding van het Feest van Europa openen de Europese instellingen zaterdag hun deuren voor het publiek. U kunt dus een kijkje nemen bij het Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie, de Europese Commissie, het Economisch en Sociaal Comité, het Comité van de Regio’s en de Ombudsdienst.

De Opendeurdag biedt volgens de organisatoren de gelegenheid om beter te leren begrijpen hoe de Europese besluitvorming werkt. De bezoekers ontvangen een paspoort met het te volgen circuit in het Europees Parlement, en een kleine ludieke quiz waarvan de vragen opgelost kunnen worden wanneer men de verschillende standen bezoekt.

Thema van de 21ste editie van het Feest van Europa is "de burger". 2013 is immers "het Europees jaar van de burgers". Op de Esplanade van het Europees Parlement komen dan ook grote letters - samen 40 meter breed - die het woord "CITIZENS" vormen.

Het publiek zal hierop de contouren van zijn hand kunnen tekenen, als unieke afdruk van het burgerschap. Hier mag men ook een woord of naam bij zetten. Zo worden tijdens de dag de letters helemaal vol getekend en geschreven. De bezoekers kunnen zich eveneens uitdrukken op een grote interactieve muur.

Voor de kleinsten biedt het kinderdorp op de Esplanade van het Europees Parlement een reeks animaties, knutselactiviteiten en interactieve spelen om Europa op een leuke manier te leren kennen en te begrijpen.

Feest Van Europa, zaterdag 4 mei van 10 tot 18 uur. Gratis toegang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?