Exclusieve legerclub Prins Albert gekortwiekt

© An Gie/Facebook

De exclusieve club Prins Albert in de Karmelietenstraat moet zwaar snoeien in zijn werking. Het luxueuze hotel sloot al de deuren en het restaurant serveert nu allen nog ’s middags een maaltijd.

Een goede maaltijd, gevolgd door een overnachting in een suite. Het kon tot voor kort nog in de Prins Albert Club van het leger.

Dat is nu voorbij. Defensie minister Steven Vandeput (N-VA) zet het mes in de club. “Een halve serviceclub” uitbaten behoort volgens de minister niet tot de taken van het leger. De club slokt jaarlijks ook 3,37 miljoen euro van het defensiebudget op.

Het hotel met 40 kamers, 12 suites en 2 appartementen sloot in december al de deuren en nu moet ook het restaurant zijn werking inperken. Voortaan wordt er alleen ’s middags nog een maaltijd geserveerd. Het personeelsbestand van de club slonk de afgelopen maanden al van 84 naar 52 mensen.

Het statige gebouw in de Karmelietenstraat wordt al sinds 1946 uitgebaat door het leger. Tot 2001 waren alleen officieren welkom in de club, maar sindsdien kan iedereen die een band heeft met het leger een lidmaatschap aanvragen.

Op de club kwam in het verleden al kritiek, onder meer uit N-VA-hoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?