Farage: 'Hele wijken in Brussel no-go-zones'

© Facebook (Nigel Farage)

“Er zijn in Brussel hele wijken no-go-zones geworden.” Dat zei de Britse euroscepticus Nigel Farage, ex-partijleider van Ukip, in een interview met Fox News. Hij haalde uit naar het opengrenzenbeleid, en had ook een boodschap voor toekomstige president Trump: “Zorg dat Amerika niet zoals Brussel wordt.”

In een interview met het Amerikaanse Fox News heeft Nigel Farage, de voormalige leider van het Eurocentrische Ukip, gezegd dat er in Brussel no-go-zones zijn. Daarmee herhaalde hij het standpunt dat hij al eerder uitte, net na de aanslag in Nice. Toen zei hij dat het voor vrouwen, vooral blonde, erg moeilijk is om ’s nachts alleen in het stadscentrum rond te wandelen.

In het interview met Fox News van afgelopen dinsdag zei hij letterlijk: “Ik spreek je toe vanuit Brussel, waar hele wijken effectief no-go-zones zijn geworden.”

Farage wil hiermee aantonen dat een open grenzenbeleid nefast is voor de veiligheid van een land.

“Ik denk dat Trump in de campagne heel duidelijk heeft gezegd dat je er absoluut zeker van moet zijn dat iedereen die binnenkomt, een echte vluchteling is, en geen banden heeft met terrorisme. Als je dat koppelt aan het stoppen van open grenzen, dan maak je je land veiliger.”

Op het einde van het interview had Farage nog een boodschap voor Trump: "Zorg ervoor dat Amerika niet zoals Brussel wordt. Maar weet je wat? Ik ben zeker dat hij dat niet zal laten gebeuren.”

Het interview kan u hier bekijken. De passage over Brussel start op 2'55''.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?