Felle brand in voormalige school in Schaarbeek

© Brusselse brandweer
| Een brand hield vanochtend lelijk huis in de voormalige 'École communale 14' in Schaarbeek
Updated: 10-04-2021 - 12:18

Zaterdagochtend woedde een felle brand in de Schaarbeekse Capronnierstraat, in het voormalige gemeentelijke schoolcomplex daar. De brand is intussen geblust. Een van de paviljoenen van het erfgoedcomplex is wel volledig uitgebrand.

Rond vijf voor acht zaterdagochtend kreeg de Brusselse brandweer melding van een fikse zwarte rookpluim. Een van de paviljoenen van een schoolcomplex uit 1916 in de Capronnierstraat bleek in lichterlaaie te staan. De vlammen sloegen al door het dak.

De voormalige 'école communale 14' beslaat de helft van het huizenblok tussen de Navezstraat, de Portaels- en Capronnierstraat en staat op de Brusselse inventaris van bouwkundig erfgoed. De Franstalige school verhuisde vanwege de bouwvallige staat van de gebouwen in 2018 naar de vlakbij gelegen Van Oost-site, die ze deelt met de Nederlandstalige basisschool Paviljoen.

De Brusselse brandweer heeft de brand kunnen blussen met twee autoladders en twee autopompen, en een 20-tal brandweerlieden. Ook een MUG van het Militair Hospitaal een een 112-ziekenwagen waren ter plaatse. Het laatste brandweervoertuig verliet de plaats omstreeks 11.30 uur. Door het optreden van de brandweer werd uitbreiding naar andere gebouwen vermeden, maar het betroffen paviljoen is wel volledig uitgebrand. De precieze oorzaak moet nog achterhaald worden.

Er vielen geen gewonden. Ter plaatse werden enkele krakers aangetroffen, die opgevangen werden door de politiediensten, laat de brandweer weten.

Dit artikel kwam mede tot stand dankzij een tip van een paar lezers. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?