Femma geeft tips voor zuinig leven in vijf talen

Vrouwenbeweging Femma heeft een gids samengesteld die minder bedeelde Brusselaars moet helpen om zuiniger te leven. De handleiding is beschikbaar in vijf talen: behalve het Nederlands en het Frans zijn dat het Engels, het Arabisch en het Turks.

Vrouwenorganisatie Femma, de vroegere KAV (Katholieke Arbeidersvrouwen), heeft een gids voor zuiniger leven uitgebracht. De gids richt zich op Brusselaars omdat "vier op tien Brusselaars het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Vooral alleenstaanden met kinderen (vaak vrouwen) lopen een verhoogd risico."

Maar ook andere Brusselaars die hun uitgaven willen beperken, kunnen de gids gratis bestellen. Onder andere op vlak van wonen, mobiliteit, gezondheid en kinderen worden tips gegeven, honderd in totaal.

De tips gaan van "Neem elke dag een douche in plaats van een bad" en "Speelgoed wordt weer 'nieuw' als het een tijdje is weggeweest" tot "Let op met misleidende reclame en 'gratis' geschenken bij abonnementen."

De gids is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Turks en Arabisch. Meer informatie via de website van Femma (zie link hiernaast).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?