Franse graffitispuiter bekladt Maison Martin Margiela

© Petra Vanbrabandt
Modezaak Maison Martin Margiela in de Vlaamsesteenweg is beklad met een enorme tag. Graffitiartiest Kidult is verdachte nummer een.

Martin Margiela kwam vorige week nog uitgebreid in het nieuws omdat kledingketen H&M een exclusieve lijn van het Parijse merk uitbracht.

Toeval of niet, dit weekend is Maison Martin Margiela op de hoek van de Vlaamsesteenweg en de Lepagestraat beklad door een tagger; of graffitikunstenaar, zo u verkiest. Met zwarte en roze verf staat er in het groot 'Love' geschreven, en in kleinere letters 'Our misery, not your's!' (sic).

De Franse graffitiartiest Kidult komt er op zijn Facebookpagina voor uit dat hij achter de verfaanslag zit. Kidult, die zich verschuilt achter een doodshoofdmasker, heeft het wel vaker op luxemerken gemunt. Eerder bekladde hij al de winkel van Marc Jacobs in New York en Louboutin in Parijs. Ook Agnes B en JC/DC moesten er al aan geloven. Zijn slogan is 'Your luxury is our misery'.

"Veel merken gebruiken graffiti als een instrument om cool te zijn, zonder dat ze iets van de cultuur afweten. Wel, ik geef hen gewoon wat ze leuk vinden", schrijft hij op zijn website.

Art
Een bezoekje van Kidult hoeft voor een merk trouwens geen ramp te zijn. Nadat de tagger het woord 'Art' kladde op de winkel van Marc Jacobs, liet die laatste een exclusieve T-shirt drukken met de tag erop, en het bijschrift 'Art by Art Jacobs'. Prijskaartje: 689 dollar. De graffitispuiter kon er naar verluidt niet mee lachen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze maand
  • A dip into Bluai's dreamy indie rock world
  • GĂ©raldine Tobe: portrait d'une jeune femme en feu
  • 'De acht bergen' van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement