Gezien: 300-tal mensen protesteren tegen Trump aan Beurs

© BRUZZ

Maandagmiddag hebben zo'n driehonderdtal mensen protest gevoerd aan het Beursgebouw tegen de 'moslimban' van kersvers Amerikaans president Donald Trump. "Door de regen was er iets minder volk dan verwacht, maar de slogans waren duidelijk. Zo excuseerde een Amerikaanse vrouw zich voor haar president en smeekte ze Europa om hem niet als het voorbeeld van de Amerikaan te zien", vertelt onze reporter ter plaatse.

Op Facebook had het protest tegen de 'moslimban' van Donald Trump, waarbij de president tijdelijk geen mensen van bepaalde moslimlanden meer toelaat op het grondgebied van de VS, met een 1500-tal geïnteresseerden heel wat navolging. Uiteindelijk daagden er zo'n 300 mensen op.

"Dat is iets minder dan verwacht. Het regent dan ook een beetje, en je moest al in de buurt werken om er je middagpauze te kunnen doorbrengen", vertelt onze reporter Margot Otten ter plaatse. "Maar de organisatoren waren wel tevreden met de beweging." De slogans varieerden van "say it loud, say it clear, refugees are welcome here" tot "ban Trump".

Beursplein tegen trump #muslimban #brussels pic.twitter.com/2pTRJCTYtx

— Lauren Heeffer (@LHeeffer) 30 januari 2017

"Heel wat organisaties en politici waren aanwezig. Zo zagen we organisaties zoals 11.11.11, maar ook leden van CD&V, de jong-communisten, en vooral veel SP.A-politici zoals Bert Anciaux, Ans Persoons, Jef Van Damme en Hannelore Goeman.

Opvallend was vooral de speech van een Amerikaanse vrouw. Zij excuseerde zich voor de acties van Trump, en smeekte de Europeanen om hem niet als het voorbeeld van 'de Amerikaan' te zien.

Bruxelles se mobilise contre politique de division de Trump #nomuslimban pic.twitter.com/LGjjkDxIz5

— Mathilde El Bakri (@MathildeElBakri) 30 januari 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?