© Dieter Telemans | "De halvering van het aantal directeurs kadert in een veel grotere hervorming, die nu op z'n einde loopt", zegt Vanraes (foto).

De vennootschap Brinfin, waar nu een vergoeding ter discussie staat, is een filiaal van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij (GIMB). Dat kwam vorig jaar al in opspraak omdat de vier directeurs samen ruim één miljoen euro verdienden. In maart 2017 kondigde men aan dat het aantal directeurs van vier naar twee zou gaan. Dat is nog steeds niet gebeurd.

Een directeur is intussen wel al met pensioen, de man was 65. Voor de andere directeur 'te veel' stelde minister van Economie Didier Gosuin (Défi) in maart 2017 pensionering als piste voor, “maar die beslissing ligt bij de persoon zelf”, klonk het toen.

"Dit jaar nog zal de andere bestuurder vertrekken", verzekert ondervoorzitter Jean-Luc Vanraes (Open VLD) aan BRUZZ. "Volgende week is er raad van bestuur, waar die halvering van het aantal directeurs wordt voorgelegd."

Dat dit alles bijna een jaar duurt, komt volgens Vanraes doordat de halvering kadert binnen een veel ruimere hervorming die GIMB nu ondergaat. Het gaat onder meer om een fusie van verschillende dochterondernemingen, waarvoor nu nieuwe statuten zijn geschreven. Het aantal directeurs vormt één van die statuten.

Pas als de algemene vergadering haar zegen geeft over de verzameling nieuwe statuten, is de halvering van het aantal directeurs een feit. “Die algemene vergadering is gepland in de loop van mei”, alsnog Vanraes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Economie, controverse, vergoeding, gimb

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni