Handelaar uit Anderlecht met onthoofding bedreigd

© RV

In Anderlecht heeft een onbekende man van een handelaar geëist dat hij 50.000 euro op tafel legt voor de strijd in Syrië. Hij is daarbij met onthoofding bedreigd. Volgens de politie is het de eerste keer dat er een dergelijke klacht wordt neergelegd.

De Standaard en La Capitale berichten vrijdag over het incident. De 57-jarige handelaar stapte zaterdag aan zijn winkel in zijn auto, toen een onbekende man de deur opengooide en hem vuistslagen gaf. Hij zei dat hij “moest betalen”. De handelaar had een gebroken neus en moest geopereerd worden aan een oog. Mogelijk houdt hij een blijvend letsel over aan het voorval.

Maandagavond stapte dezelfde onbekende dan het kantoor van het slachtoffer binnen, gewapend met een mes.

“Ik ben islamist en jij bent christen. Wij islamisten snijden ongelovigen de keel over”, zei hij. “Dat zal ook met jou gebeuren indien je niet doet wat ik zeg. Morgen moet je mij 50.000 euro geven, in briefjes van 500. Wij hebben geld nodig voor onze broeders die in Syrië strijden. En jullie hebben geld.”

De handelaar moest zijn woorden herhalen. Ook de familie van het slachtoffer werd bedreigd.

De man stapte donderdagavond met zijn klacht naar de federale politie, die de zaak onderzoekt. Zowel volgens de politiezone Zuid als volgens het parket van Brussel is het de eerste keer dat er een klacht wordt neergelegd wegens afpersing door Syrië-sympathisanten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?