Hoger Instituut voor Schone Kunsten krijgt uitvalsbasis in Molenbeek

© PhotoNews
| Pascal Smet (one.brussels/SP.A) en Sven Gatz (Open VLD)

Het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) uit Gent en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) slaan de handen in elkaar en brengen de artistieke opleiding naar Brussel.

Het HISK heeft in Gent een reputatie opgebouwd als een organisatie die beeldende kunstenaars die al een masteropleiding achter de rug hebben, via een tweejarig programma verder begeleidt naar een artistieke carrière.

Het VGC-college heeft vandaag, op voorstel van de collegeleden Pascal Smet (one.brussels-SP.A), en Sven Gatz Open VLD) beslist met het HISK samen te werken en het instituut een subsidie toe te kennen van 185.000 euro.

Voormalige Gossetfabriek

Hiermee krijgt het HISK een Brusselse uitvalsbasis, in de voormalige Gossetfabriek in Sint-Jans-Molenbeek. Dankzij de subsidie kan het HISK een ruimte verbouwen en inrichten tot een multifunctionele ruimte met ateliers, werkplaatsen, event- en tentoonstellingsruimte.

Daarnaast wordt deze nieuwe ruimte ter beschikking gesteld van professionele kunstenaars, kunst- en cultuurorganisaties, de Nederlandstalige academies beeldende kunsten en de instellingen hoger onderwijs in Brussel.

“We zijn blij met de uitbreiding van HISK naar onze hoofdstad”, zegt Pascal Smet. “Afgestudeerde kunstenaars krijgen via dit project een extra duw in de rug én we zorgen voor extra en hoognodige atelierruimte. Dat het HISK in goed gezelschap van Needcompany en Peeping Tom een plek inneemt in het Gosset gebouw is de kers op de taart. De oude fabriek wordt een mengelmoes waar creatievelingen kunnen openbloeien en groeien. Zo zetten we Brussel als internationale kunstenstad nog meer in de kijker.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?