Honderden Jettenaren vieren titel van leukste gemeente

© Ute Otten
| Via het BRUZZ-rad vielen er suikerspinnen te winnen

Honderden Jettenaren vierden woensdagavond hun titel van leukste Brusselse gemeente. Zij deden zich te goed aan gratis bier en frietjes van Big Moustache - of wat dacht u. Een stevige dj-set en het BRUZZ-prijzenrad maakten de dorpsfuif op het Kardinaal Mercierplein helemaal af. De regen en een onvoorziene stroompanne konden de pret niet bederven.

In de Kiezink van de plezantste Commune haalde Jette het afgetekend van de andere Brusselse gemeenten. Om dat te vieren haalde BRUZZ zijn rode bus nog eens van stal. Die stond woensdagavond geparkeerd op het gezelligste plein van Jette, la plus chouette: het Kardinaal Mercierplein.

Bier en friet

"Jette is een dorp in de stad", verklaarde de Jetse comedian Yannick Joos. Het feestje bevestigde die stelling. Jong en oud verbroederden met gratis bier en friet, geleverd door oppersnor Big Moustasje. De wachtrij voor het frietkraam was echter dermate lang, dat vele aanwezigen zich dan maar op het bier gooiden. Een dodelijke combinatie. 

Muzikaal werd het dorpsfeest op gang geblazen door de Koninklijke Filharmonie van Jette. Nadien vormde BRUZZ-dj Mélangé met stevige beats het plein om tot een volkse dansvloer, of dat was althans de bedoeling. Een koppel op leeftijd waagde de eerste danspasjes en leek zich te vermenigvuldigen, tot een nieuwe stortbui het plein schoon veegde. Terwijl kinderen schuilden in de suikerspintent, bracht de biertent - opnieuw - soelaas voor de ouderen. 

Toen de hemel weer opklaarde, gooide een plotse stroomonderbreking roet in het eten. Hierdoor was het feestje iets vroeger dan voorzien gedaan, maar tot grote revoltes heeft dat niet geleid. 

Notabelen

Er viel trouwens heel wat schoon volk te spotten op het Kardinaal Mercierplein. Naast de Jetse politici - Bernard Van Nuffel (Ecolo), Nathalie Deswaef (Groen) en Sven Gatz (Open VLD) om er maar enkelen te noemen - spoelde er ook volk aan vanuit de andere gemeenten.

Zo kon comedian Joos zijn politieke grappen voorbereiden met onder meer staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) en haar partijgenoten Joris Poschet (wel uit Jette) en Benjamin Dalle uit Molenbeek. De BRUZZ-komieker hield al een ode aan 'Jet' samen met burgemeester Hervé Doyen (CDH).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?