HopiTAAL leert verpleegkundigen Nederlands op de werkvloer

Het Huis van het Nederlands heeft samen met de Irisziekenhuizen een programma ontwikkeld waarmee het ziekenhuispersoneel Nederlands kan leren zonder daarvoor in de klas te moeten zitten.

Het programma HopiTAAL is een elektronische taalleeromgeving voor de Brusselse Irisziekenhuizen. Daarmee kan het ziekenhuispersoneel Nederlands leren en oefenen, zonder daarvoor altijd in de klas te moeten zitten.

HopiTAAL is er zowel voor beginners als voor gevorderden in het Nederlands en is ook aangepast aan de functie van het personeelslid. Zo zijn er aparte oefeningen voor dokters, verpleegkundigen en onthaalmedewerkers. In de ziekenhuizen werken zowat 9.000 mensen.

Minister Grouwels (CD&V), bevoegd voor Informatica, ondersteunt het project. "In ons tweetalig gewest werken en wonen 300.000 Nederlandstaligen. Een kwaliteitsvolle tweetalige dienstverlening is dus letterlijk van levensbelang", zegt ze.

HopiTAAL is het resultaat van een samenwerking tussen de Irisziekenhuizen, Het Huis van het Nederlands Brussel en het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?