Jeugdhuis DAR verhuist naar Leopoldstraat

Jeugdhuis DAR verhuist van de Emile Jacqmainlaan naar de onderverdieping van het gebouw waar nu ook De Ambrassade gevestigd is, vlak achter de Muntschouwburg. DAR bestaat nog maar drie jaar, maar kent een groot succes en was aan uitbreiding toe.

Dat meldde Pascal Smet, bevoegd voor jeugd in de Vlaamse Gemeenschapscommissie, dinsdagmiddag in de VGC-raad.

DAR opende in mei 2015 in de Emile Jacqmainlaan de deuren, het eerste jeugdhuis in de Brusselse vijfhoek. Het jeugdhuis kende al snel een enorm succes, en dus drong een verhuis zich op. Met de nieuwe locatie trekt DAR nog dieper het centrum in. DAR zal een pand delen met De Ambrassade, in de Leopoldstraat pal achter de Muntschouwburg.

Om de verhuis mogelijk te maken, zal de benedenverdieping en de leegstaande achterbouw grondig gerenoveerd worden. De voorkant van het gebouw wordt een ontmoetingsplek voor jongeren.

“Jeugdhuis DAR ademt Brussel, sinds de start bewijzen ze het belang van plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten in een stedelijke context: hun braderieën, ronde tafels en tentoonstellingen kunnen steeds op veel belangstelling rekenen. Maar vooral  met hun feestjes met sterke line-ups waarbij jong Brussels talent alle kansen krijgt”, aldus Smet.

De werken zullen normaal gezien in het voorjaar van 2018 van start gaan. De Vlaamse Gemeenschapscommissie trekt 500.000 euro uit voor de verhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?