Jobtrein moet 2.500 vacatures bij NMBS invullen

© Den Flater

Door de grote uitstroom van gepensioneerden gaan spoornetbeheerder Infrabel en vervoersmaatschappij NMBS op zoek naar 2.500 nieuwe medewerkers. HR Rail bedacht daarom het concept van een jobtrein. Die reed zaterdagochtend uit in Oostende en maakte een ronde door Vlaanderen. De trein reed netjes op tijd.

Om 08.04 uur reed de jobtrein uit in het West-Vlaamse Oostende. De trein pikt een hele dag lang potentiële nieuwe medewerkers op in vijftien treinstations in Vlaanderen en in Brussel. Ingeschreven deelnemers kunnen zo kennismaken met de spoorwegwereld en vragen stellen aan toekomstige collega's over vacatures uit meer dan tien functiedomeinen, zoals technici maar ook treinbegeleiders en -bestuurders.

"Daarom organiseerden wij vandaag een jobtrein, op zoek naar hoog gekwalificeerd personeel in Vlaanderen. Daar moeten wij onze kwaliteiten extra in de verf zetten omdat veel andere bedrijven op zoek zijn naar dezelfde profielen, voornamelijk technici", aldus HR Rail. De actie was een succes, want er waren ruim 800 kandidaten die zich inschreven voor een rit op de jobtrein. Wie de eerste screening haalde, mocht opstappen. Uiteindelijk werden 550 kandidaten uitgenodigd.

Vers bloed is nodig want tegen 2025 zal de helft van de 32.000 spoormedewerkers met pensioen zijn. Om het vervoer per spoor optimaal te garanderen, wordt het hele jaar door aangeworven.

De trein ging van Oostende, via Brugge en Gent tot in Brussel en Leuven om van daaruit naar Antwerpen te rollen. Daarna ging het terug naar startplaats Oostende. "Met de jobtrein willen we zo veel mogelijk mensen op één dag bereiken. Daarom gaan wij zelf naar de kandidaten toe met onze eigen experts, hun potentiële collega's, aan wie ze al hun vragen kunnen stellen. Solliciteren kan meteen op de trein of na afloop thuis."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?