eindejaar 2021

Julian Devos blikt terug op 2021

© BRUZZ

Tradities zijn er om in ere te houden, zelfs in tijden van corona. En dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: technisch medewerker Julian Devos.

De favorieten van Julian

 • BOEK: Not So Difficult Magazine. Ik heb eigenlijk bitter weinig gelezen het afgelopen jaar, maar dit nieuw onafhankelijk muziekmagazine van Belgische bodem is echt top. Het grafisch ontwerp van het magazine is fantastisch & de gasten die ze interviewen zijn superinteressant, van cult artiesten uit de jaren 80 tot nieuwe producers die de toon aangeven.
 • FILM: The Worst Person In The World. Bijzonder mooie & grappige drama(?)film over de verschillende relaties van een vrouw. Supersimpel eigenlijk, maar heel herkenbaar, menselijk & mooi.
 • THEATER: COVER UP. Alweer bitter weinig theater- & dansvoorstellingen gezien dit jaar... Wel ben ik naar de voorstelling COVER UP gaan kijken in Bronks, een stuk over een Kate Bush-coverband. Getipt hier bij BRUZZ op de radio & ik heb meteen tickets besteld. De show zat heel goed in elkaar, was hilarisch & de live Kate Bush-covers waren echt fenomenaal!
 • MUZIEK: Horst Festival. Dit festival in Vilvoorde steekt voor mij met kop en schouders boven alle andere Belgische festivals uit. Het festival combineert muziek, kunst & architectuur op een oude militaire site. Een hele grote waaier aan de meest toonaangevende elektronische & clubmuziek van het moment. Ticket voor 2022 heb ik al op zak!
 • RADIO: de mixes van Test Pressing (& Nosedrip) op NTS Radio
 • RESTAURANT: Bar Du Canal (& shout-out naar Old Boy). Natuurlijke wijnbar in het centrum aan het kanaal. Een vriendin van me staat er in de keuken & maakt de heerlijkste sharing dishes! De sfeer is superrelaxed & de natuurlijke wijn gaat héél vlot binnen 😉
 • SHOP: Crevette Records is mijn favoriete platenzaak. Beste adres voor nieuwe clubmuziek & Brusselse & Belgische releases, maar ook voor de gigantische stock aan tweedehandsplaten waar je je in kan verliezen. Wordt gerund door Pim & zijn team die altijd wel weer fantastische tips voorhanden hebben.

Julian blikt terug en vooruit

 • Wat heeft je kwaad gemaakt in 2021?
  De exit van Halima in Bake-Off. Totaal onterecht. Dat en (roekeloze) automobilisten!
 • Wat maakte je blij in 2021?
  Dogsitten, platen kopen & tijd spenderen met vrienden. En goed eten.
 • Wat was je meest videocall-moment?
  Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik eigenlijk weinig heb moeten videocallen dit jaar. Dus geen gênante momenten meegemaakt. 🙂
 • Op welke plek vonden we jou vaak terug het afgelopen jaar?
  Boulderzaal Petit Île in Anderlecht. Klimmen heeft me het afgelopen jaar rechtgehouden, twee keer per week even stoom aflaten & gezellig met vrienden gaan klimmen. Het hele team is super vriendelijk & de zaal is erg gezellig, het voelt iedere keer als thuiskomen.
 • Wie ben je beginnen te volgen op sociale media?
  Dua Lipa, obviously. Om een of andere reden volgde ik haar niet, maar grote fan. En @francis_bourgeois43, een Britse gast die korte video's over treinen maakt. Geniaal.
 • Wat was de belangrijkste gebeurtenis van het jaar? Mijn dj-set op Horst Festival. Klinkt misschien wat egocentrisch, maar het was zo'n mooi moment om 2 uur te mogen draaien op zondagmorgen op mijn favoriete festival. Al mijn vrienden waren aanwezig & de sfeer was perfect. Zelf was ik erg tevreden van mijn set & iedereen op de dansvloer was om 12u al klaar om er goed in te vliegen. Oh, dat én trouwen met mijn vriendin in een DIY-kapel achter de wc's, ook op Horst, haha!
 • Op wie of wat zet je je geld in volgend jaar? Wie/wat gaat het maken?
  Eerst MIMI, ze komt oorspronkelijk uit Luik & woont al een tijdje in Brussel. Ze is een DJ & draait echt ongelooflijk, ze combineert allerlei ritmes & textures op een super interessante manier. Daarnaast is ze ook nog bezig met andere multimediale disciplines. Dan ook nog Dushime, ze zingt & acteert. Ze creëert prachtige & intense muziek door haar stem live in verschillende lagen over elkaar op te nemen met haar loopstation. Super indrukwekkend!
 • Wat was de trend van 2021?
  Evenementen cancelen...

De lijstjes van 2021

De beste film of voorstelling, het moment dat ons kwaad of net blij maakte? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?