Kans bestaat dat krakers in Schaarbeek mogen blijven

© Google Maps

De kans neemt toe dat een deel van de vluchtelingen van collectief La Voix des Sans Papiers een tijdelijk onderkomen heeft gevonden. Ze verblijven momenteel in een complex van sociale woningen in de L'Olivierstraat in Schaarbeek. De Schaarbeekse Haard, eigenaar van het complex, onderhandelt over de voorwaarden voor een tijdelijke bezetting.

Nadat La Voix des Sans Papiers (VSP) een leegstaand rusthuis op de Leopold II-laand in Molenbeek moest verlaten om veiligheidsredenen, namen ze hun intrek in een leegstaand rusthuis aan de Reyerslaan in Schaarbeek. De eigenaar van het gebouw stond echter niet open voor het precair gebruiksrecht waar de groep zich op beriep en trok ermee naar de vrederechter. Die oordeelde dat VSP het gebouw meteen moesten verlaten. Dat schreef RTBF op maandag. 

Tijdelijke oplossing 

Daarop is een deel van de groep naar de een sociaal wooncomplex in de L'Olivierstraat in Schaarbeek getrokken. En de mogelijkheid bestaat dat ze hier een aantal maanden zullen kunnen blijven. Anne Timmermans, technisch directrice van de Schaarbeekse Haard, bevestigt dat er onderhandelingen over een contract van precaire bezetting lopen. 

Het zou sowieso wel om een tijdelijk contract gaan, want het gebouw zal gerenoveerd worden door Beliris. De mensen zouden ondergebracht worden in het enige gebouw van de drie waar op dit moment een beetje water en elektriciteit is, aldus Timmermans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?