Kompany ziet bij trainersdebuut zege in de toegevoegde tijd uit handen glippen

23/08/2020

RSC Anderlecht, voor het eerst met Vincent Kompany als hoofdtrainer, heeft zondag 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior Moeskroen op de derde speeldag in de Jupiler Pro League. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Kompany maakte zijn debuut als hoofdcoach dus in mineur. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Anderlecht, dat vanaf de 39e minuut met een man meer kon spelen - na een tweede gele kaart van Eric Junior Bocat - onverwacht de 1-1 gelijkmaker binnen. Tot dan was Anderlecht duidelijk de betere ploeg, met heel wat kansen en balbezit.

Tot uitgespeelde kansen kwamen de Brusselaars echter te weinig. Pas in de 63e minuut kwam RSCA op voorsprong na een duidelijke penaltyovertreding, die werd omgezet door Landry Dimata, die verder onbereikbaar was in de spits. Anderlecht speelde toen al meer dan twintig minuten met een man meer, nadat Jeremy Doku, de gevaarlijkste bij Anderlecht, twee keer foutief werd gestopt tijdens zijn rushes op de flank.

Met enkele straffe reddingen, onder andere op een schot van Peter Zulj net voor rust, hield Herve Koffi, de nationale doelman van Burkina Faso, Moeskroen in de wedstrijd. Die leek zo uit te gaan draaien op een zuinige overwinning voor de troepen van Kompany, totdat invaller Harlem-Eddy Gnohéré in de toegevoegde tijd de 1-1 op het scorebord kopte in een leeg stadion.

Voor Moeskroen een onverwacht puntje en een verdubbeling van zijn totaal. Met twee punten is het veertiende in de stand. Anderlecht liet de derde plaats liggen, met vijf punten neemt paars-wit nu de vijfde stek in.