Kruidtuin krijgt nieuw parkwachtersgebouw

© ÁRTER
© ÁRTER

Beliris is maandag in de Kruidtuin gestart met de bouw van een nieuw paviljoen voor de tuiniers en parkwachters van de openbare parken in Brussel. Het gebouw zal de diensten en het materiaal van deze medewerkers van Leefmilieu Brussel huisvesten.

Er verrijst binnenkort een nieuw emblematisch gebouw in de Kruidtuin. Het federale Brusselfonds Beliris startte maandag namelijk met de bouw van een opmerkelijk paviljoen langs de Sint-Lazaruslaan; dat is de baan die het park doormidden snijdt.

Het gebouw wordt een functionele werkplek waar de tuinmannen en parkwachters van Leefmilieu Brussel een nieuw onderkomen zullen vinden. Bedoeling is dat het de omslagruimtes en bijhorende diensten van de parkwachters zal huisvesten. Naast burelen, vergaderzalen, werkplekken en opslagruimtes zijn er ook vestiaires, een refter, een EHBO-post en parkeerplaats voor vijf bestelwagens voorzien.

De nieuwe uitvalsbasis wordt een passief gebouw. Door de golvende helling aan de voorkant, mét groendak, zal het ontwerp bovendien subtiel in het parklandschap passen. Op die manier zal het een soort toegangspoort tot de Kruidtuin vormen, maakt Beliris zich sterk.

Het fonds investeert ongeveer 2,3 miljoen euro in het project. De bouw zal anderhalf jaar duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?