Kuregemse jeugd zoekt werk op talentendag

Donderdag nam een honderdtal laaggeschoolde jongeren uit Kuregem deel aan de ‘Discover your talent’-dag. Daarbij kregen ze tips in hun zoektocht naar een job. Van de deelnemers van vorig jaar vond 83 procent werk.

De jonge Anderlechtenaars, tussen 18 en 25, kregen er tips en volgden workshops rond thema’s als het opstellen van een cv, solliciteren, de eigen sterktes leren kennen en dergelijke.

“Dit is een aparte aanpak om Brusselse jongeren te motiveren en hun zelfvertrouwen op te krikken”, aldus Véronique De Leener, voorzitster van vzw MAKS. Die vzw organiseert de dag samen met Business & Society en de bedrijven Accenture, Elia, Freshfields en Securex. “We proberen hun een realistisch beeld te geven van wat bedrijven verwachten en hoe ze daarop kunnen inspelen.”

Onthaalbediende of veiligheidsagent
De editie van vorig jaar leverde alvast goede resultaten op. “Van de deelnemers van vorig jaar die ook nadien door een mentor gevolgd werden, volgt nu 33 procent een opleiding en 50 procent heeft werk: als onthaalbediende, veiligheidsagent, administratief medewerker enzovoort.”

Krijgen de jongeren dan geen gelijkaardige begeleiding van Actiris? “Vaak heerst er een zeker wantrouwen tegenover Actiris. Wij besteden meer tijd aan de jongere, onze consulenten komen vaak zelf ook uit de wijk, en omdat wij ook andere activiteiten verzorgen, is de drempel naar ons veel lager. De jongeren worden niet enkel als werkzoekende benaderd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?