Laatste stadskanker Jacqmainlaan dit weekend gesloopt

© Geoffroy Coomans

Na jaren van verloedering laat de Stad Brussel zaterdag de sloophamer aanrukken op de Jacqmainlaan 108. De laatste stadskanker van de centrumlaan gaat er tegen de vlakte.

Het gebouw is met instorten bedreigd en moet dan ook dringend gesloopt worden, laat schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans (MR) weten. De afbraakwerken beginnen zaterdag rond 10 uur en zullen verschillende dagen duren.

Het stadsbestuur leverde drie jaar geleden al een bouwvergunning af voor een uitbreiding van het hotel Queen Anne met 75 kamers en 22 appartementen op de site.

"De 22 appartementen zullen uiteindelijk niet op deze site worden gerealiseerd", klinkt het op het kabinet van Coomans. "Daarvoor had de eigenaar ook huizen in goede toestand moeten afbreken en dat ware jammer geweest. Nu kan hij dat in de nabije zone doen."

De eigenaar moet de hele grondoppervlakte van de stadskanker - 1.100 vierkante meter - compenseren als woonoppervlakte. De werken voor de uitbreiding aan het Queen Anne mogen ook niet beginnen voor er een terrein is voor die compenserende woningen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?