Lange files na kettingbotsing op Brusselse buitenring in Jette

© DailyM

Het verkeer op de Brusselse Buitenring moet woensdagnamiddag meer dan een uur aanschuiven, tussen Vilvoorde en Jette, nadat er ter hoogte van Jette een kettingbotsing heeft plaatsgevonden. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "De Buitenring ter hoogte van Jette is het meest verzadigde knooppunt in Vlaanderen. Als daar meer één rijstrook beschikbaar is, geeft dat enorme files. Wegblijven is de boodschap."

Bij het ongeval, dat zich omstreeks 13.00 uur voordeed, waren negen personenwagens betrokken. Er vielen geen gewonden maar plaatselijk waren wel twee van de drie rijstroken versperd. Ondertussen zijn die weer vrij, maar de files zijn nog verre van opgelost.

"Vanaf Sint-Stevens-Woluwe tot Jette staat er een heel lange file. Ook al zijn de rijstroken ondertussen opnieuw vrijgegeven, die files verdwijnen niet zomaar. Zeker niet op die plek, het meest verzadigde knooppunt in heel Vlaanderen", aldus Bruyninckx.

Ook op de Binnenring stond een kijkfile, waardoor ook daar het verkeer moet aanschuiven vanaf Dilbeek en er hinder is op het einde van de E40 Gent-Brussel.

Voor de laatste verkeersinformatie in en rond Brussel kan je altijd terecht op onze interactieve verkeerspagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?