Lotte Selders is ‘Beste Brusseleraar’

© FM Brussel

Lotte Selders is de Beste Brusseleraar. Ze wint de wedstrijd die het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs samen met FM Brussel organiseerde. Ze geeft wiskunde aan de Toverfluit in Molenbeek.

Doel van de wedstrijd was niet enkel om een uitzonderlijke leerkracht te vinden, maar vooral om het beroep in Brussel te promoten. Iedereen kon een leraar nomineren, een jury selecteerde de drie beste kandidaten. Daarna kon u stemmen op uw favoriet.

Meer dan 700 van de bijna 1700 stemmers kozen voor wiskundelerares Lotte Selders. Ze is 29 jaar en geeft al 9 jaar les in de middelbare school De Toverfluit in Sint-Jans-Molenbeek.

Wiskundewandeling
Lotte pendelt elke dag vanuit Puurs en ziet veel uitdagingen in deze Brusselse school, maar doet haar werk ook heel graag.

“Wiskunde in de klas blijft heel theoretisch, maar je kunt er veel meer mee doen. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een wandeling door Brussel gedaan, waarin we dan bijvoorbeeld schaalberekeningen en de stelling van Pythagoras hebben geïntegreerd.”

Lotte kreeg gisteravond haar prijs uit handen van Caroline Gennez, voorzitster van de Universitaire Associatie Brussel. Ook 300 afgestudeerde Brusselse leerkrachten waren erbij, Selders kreeg een Brusselse cultuurprijs voor zichzelf en haar klas, aangeboden door Bozar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?