Metrostation Heizel even ontruimd na rookontwikkeling

© MIVB

Rond 15.00 uur moest het metrostation Heizel even ontruimd worden doordat een stuk spoor in de tunnel tussen Heizel en Houba-Brugmann smeulde. De rook die het smeulen veroorzaakte zorgde voor paniek. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft het stuk spoor geblust. Er vielen geen gewonden. Het metroverkeer is inmiddels hervat.

"Om 15.05 zijn onze diensten opgeroepen omdat er zich een rookontwikkeling voordeed in de tunnel tussen de metrostations Heizel en Houba-Brugmann," klinkt het bij Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. "Eenmaal ter plaatse heeft de brandweer de MIVB gevraagd de stroom uit te zetten zodat onze manschappen de tunnel langs twee kanten binnenkonden."

"De oorzaak van de rookontwikkeling bleek een smeulende dwarsligger (stuk spoor, nvdr.) te zijn. Onze mannen konden de dwarsligger simpelweg blussen met een brandblusser. Er kwam zelf geen water aan te pas."

Het metroverkeer werd anderhalf uur stilgelegd tussen de metrostations Bockstael en Koning Boudewijn. Als alternatief zette de MIVB tijdelijk pendelbussen in. De MIVB gaat nu haar installatie nakijken. Het metroverkeer is sinds 16.22 uur weer op normale wijze hervat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?