Minstens 15.000 mensen doen mee aan solidariteitsmars

© Joachim Nijs

De mars uit solidariteit met de vluchtelingen die de afgelopen weken neerstreken in Brussel, heeft een massa volk op de been gebracht. Onder een stralende zon hebben minstens 15.000 mensen deelgenomen.

Volgens de politie namen 15.000 mensen deel aan de solidariteitsmars voor vluchtelingen. De organisatoren hielden het op een 20.000-tal deelnemers. Dat is alleszins een stuk meer dan de 10.000 deelnemers waarop de organisatoren hadden gehoopt.

De solidariteitsmars vertrok rond 14 uur aan het Noordstation. Het initiatief gaat uit van de 'Plateforme Citoyenne de soutien aux réfugiés de Bruxelles' en 'Refugees Welcome', een coalitie van verschillende organisaties, waarbij onder meer Vluchtelingenwerk Vlaanderen, 11.11.11, Dokters van de Wereld en Amnesty International. 

De betogers eisen een menswaardige opvang voor de vluchtelingen, met respect voor de internationale verdragen en verplichtingen, en maatregelen tegen racistische en xenofobe reacties. Ze droegen slogans als 'We are not dangerous, we are in danger'.

De organisatoren hadden uitdrukkelijk gevraagd aan de deelnemers om de mars apolitiek te houden, en geen politieke vlaggen te dragen. Rond 17 uur was de mars afgelopen.

Bekijk wat sfeerbeelden hier, van een van de medeorganisatoren:

"Sing it loud, sing it clear #refugeeswelcome here!" #BXLRefugees pic.twitter.com/zSKyqra3Hk

— BXLRefugees (@BXLRefugees) September 27, 2015

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?