Miss Brussel is ziek, leve Miss Brussel!

Het succes van Barbara Ghijssel als Miss Brussel 2005 heeft niet lang mogen duren. De kersverse miss hield zich een hele week nauwgezet aan haar drukke agenda vol presentaties en andere feestelijkheden, maar week twee liep het al mis. Ghijssel belde af voor een presentatie omdat ze zich niet goed voelde. Maar de legendarische overredingskracht van Miss België-organisatrice Cécile Muller deed haar van gedachten veranderen, en de miss kwam toch.
De dag erna verliep het echter minder goed: een uur voordat de verkiezing van de laatste negen finalistes voor Miss België begon, was er nog geen spoor van Miss Brussel. Ze was ziek, meldde ze telefonisch. Andermaal onderging ze het heilzame effect van Mullers overredingskracht. Althans, dat zei ze toch. Maar toen het badpakkendéfilé al voorbij was en de jury op het punt stond de finalistes bekend te maken, glansde Miss Brussel door afwezigheid.
"Ik heb nog speciaal mijn dochter naar haar thuis gestuurd om haar te gaan halen, maar daar was niemand," vertelt een ontredderde organisatrice Raye Vanderstraeten. "Dus hebben we maar besloten dat Tatiana Silva Braga Tavares, de eerste eredame, het kroontje overneemt. Ik vind het heel jammer, want volgens mij had Barbara alle troeven om het tot Miss België te schoppen. Maar ja, wij kunnen ook niet eeuwig op haar zitten wachten, hè?"
Goed nieuws ten slotte voor tweede eredame Sarah Rillaert: ook zij werd vorige week verkozen tot finaliste voor Miss België 2005. De kansen op een Brusselse Miss België nemen zienderogen toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?