Molenbeek: scouts en school bundelen krachten

Een grotere speelplaats, gemeenschappelijke lokalen en een gedeeld dakterras om te tuinieren. Scouting Molenbeek en de Sint-Albertschool bundelen vanaf nu de krachten. Onder het motto ‘samen sterk’ gaven ze dinsdag de aftrap van hun gezamenlijke renovatiewerken.

Zowel de school als de scouts kregen hun gebouwen in erfpacht van de parochie van Sint-Jans-Molenbeek. Tot hiertoe waren ze enkel toevallige buren, met gebouwen die strikt van elkaar gescheiden zijn. Ook de twee speelplaatsen werden door een muur afgesloten. “In de toekomst willen we intenser gaan samenwerken. De muur zal verdwijnen, waardoor er één grotere, gedeelde speelplaats komt. Bovenop onze nieuwe lokalen komt een dakterras met bloembakken, die zowel de scouts als de schoolkinderen kunnen onderhouden,” vertelt Grace De Smet, groepsleidster van Scouting Molenbeek. “Onze barakken, die nu in de lengte staan, worden ook afgebroken en heropgebouwd in de breedte, zodat er minder plaats verloren gaat.”

De eerste plannen voor de renovatiewerken werden vijf jaar geleden besproken. Uiteindelijk kregen de scouts de nodige middelen van ‘Thuis in de Stad’, een initiatief van de Vlaamse Stedenbouw, en van de VGC. “Vooral de synergie met de school zorgde ervoor dat onze plannen uiteindelijk werden goedgekeurd,” zegt De Smet.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?