Molenbeek serveert halal in scholen

De gemeente Molenbeek serveert sinds 2 januari als eerste gemeente in ons land halalvlees aan de kinderen in de gemeentescholen. Dat is vlees van een dier dat volgens de voorschriften van de islam geslacht is. Andere Brusselse gemeenten overwegen het voorbeeld van Molenbeek te volgen.

Varkensvlees, dat de moslims niet eten, werd sinds enkele jaren alleen nog op woensdag geserveerd. Want, zegt de gemeente, er is nu eenmaal een grote moslimgemeenschap in Molenbeek. Daarmee is de traditionele worst met appelmoes of balletjes in tomatensaus een uitzondering geworden op het menu.

"Het voedingsschema verandert niet," zegt schepen Mohamed Daif (PS) over het schoolmenu. "Varkenvlees is er elke woensdag. We respecteren iedereen. Halalvlees komt er enkel op aanvraag. Het is dus niet verplicht. Maar wie het wenst, kan dus halalvlees krijgen."

Toch hebben sommigen hun bedenkingen. Zoals Molenbekenaar en Brussels parlementslid Fouad Ahidar (Spirit). Op zich vindt hij het serveren van halalvlees een goed idee. Maar als een kind varkensvlees wil eten, moet dat ook kunnen, vindt hij. "Het bewijst dat deze gemeente alleen bezig is met een bepaalde groep, wat totaal verkeerd is. Ze moeten zich met alle bevolkingsgroepen van Molenbeek bezig houden. Maar ze nemen alleen maatregelen oor de moslimgemeenschap."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?