Muntpunt scherpt regels voor gamers aan na vechtpartij

De regels in de game zone van Muntpunt worden strenger. Dat heeft de directie beslist nadat een ruzie tussen twee spelers uitmondde in een vechtpartij. De bibliotheek bekijkt ook of de game zone op termijn elders kan georganiseerd worden.

Vorige week kregen twee spelers ruzie. Ze raakten slaags met elkaar en zijn aan de deur gezet, vernam brusselnieuws.be. Na het incident besliste de directie om enkele maatregelen te nemen. "We gaan de game zone sneller sluiten en vragen spelers jonger dan 12 jaar om vergezeld te zijn van een volwassene", zegt woordvoerster Eva Drees. "Ook vragen we iedereen om zijn of haar identiteitskaart of bibliotheekpas af te geven en laten we maar twee spelers per console toe."

Op termijn is een verhuizing van de spelletjeszone op de tweede verdieping niet uitgesloten. "We bekijken of we de gamehoek op een andere plek kunnen organiseren, met een betere omkadering."

De game zone in Muntpunt is erg populair. Bezoekers kunnen er spelletjes spelen op verschillende consoles zoals de Nintendo Wii, de Playstation en de X-Box. Die populariteit heeft echter ook een keerzijde. De spelers zorgen wel eens voor lawaai of vertonen ander storend gedrag. Dat zorgde eerder al voor wrevel bij sommige andere bezoekers.

Bekijk hieronder de extra uitleg van Eva Drees van Muntpunt over de Gamezone:

 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?