N-VA hekelt Brussels klimaatplan

Tijdens het klimaatdebat in het Brussels parlement heeft Liesbet Dhaene (N-VA) zwaar uitgehaald naar het lucht-klimaat en energieplan van minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH). Dhaene vindt dat het klimaatdebat in Brussel niet serieus genomen wordt.

Luchtvervuiling zou hoger op de agenda moeten staan volgens Dhaene. “De Brusselaars merken dat de Brusselse regering de luchtkwaliteit van dit gewest niet serieus neemt. Kijk maar naar de kracht van de Burgervereniging ‘Schone-lucht’ die al meer dan 3300 handtekeningen heeft verzameld met haar petitie voor schone lucht”, klinkt het.

Volgens Dhaene holt de Brusselse administratie  voortdurend achter de feiten aan. Ze haalt het Vlaamse beleid aan als lichtend voorbeeld. “Waar men bijvoorbeeld in Vlaanderen duidelijk stappen zet naar het toepassen van een slimme kilometerheffing voor personenwagens, staat Brussel nog nergens.” Ook van de vergroening van de autofiscaliteit moet werk worden gemaakt.

Dhaene hoopt dat minister Fremault haar lucht-klimaat en energieplan herziet. Het plan mist vooral ambitie, klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?