Nieuwe Miss Bloempanch gekroond

De Orde van de Bloempanch, die zich inzet voor de Brusselse folklore, vierde zaterdagmiddag feest. Er werden erepenningen uitgereikt aan Brusselaars die hun cultuur in ere houden. Ook de naam van de nieuwe Miss Bloempanch werd bekend gemaakt.

Zaterdag verzamelde een bont gezelschap op de Grote Markt. Want in de gothische zaal van het Brusselse stadhuis kreeg de nieuwe Miss Bloempanch haar kroon.

"Wij kiezen ieder jaar een miss, maar er is geen missverkiezing. Wij kiezen iemand uit de mensen die we kennen. Meestal is dat dan de dochter van een van de sympathisanten," zegt Alain Desmet van de Orde van de Bloempanch.

Dit jaar mag Katharina Pantic uit het centrum van Brussel zich laten aanspreken met de titel van Miss Bloempanch. De vader van het meisje is de eigenaar van het café tegenover Manneken Pis.

Miss Bloempanch is het komende jaar de hostess op de folkloristische activiteiten van de Orde van de Bloempanch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?